Peller Károly

operett, musical, pop

 

A Budapesti Operettszínház Zenés Színészképzõ Stúdiójában végzett 1998-ban, azóta a színház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepkörben. 1998 és 2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban. 2006-tól a bécsi Volksoper vendégszólistája.

Fellép prózai, operett és musical szerepekben is. Szerepei nagy részét németül is játssza.

Az operettek mellett musicalekben is feltűnik, a Szentivánéji álomban Zubolyként lépett színre, valamint Gastont játszotta A Szépség és a Szörnyeteg című Disney musicalben, aminek németországi turnéján a férfi címszerepben is látható-hallható.

Több darabot rendezett - legutóbb Lajtai Lajos A régi nyár című operettjét a tatabányai Jászai Mari Színházban, illetve az Operettszínházban Oszvald Marika zenés családi 'mesesóját'.

A Budapesti Operettszínház gála- és operett-produkcióiban hallhatta Bécs, München,Lipcse, Regensburg, Amsterdam, London, Róma, Kanada, Japán és az Amerikai Egyesült Államok közönsége.

Rendszeresen foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolájának,az Operett Akadémiának növendékeivel. 2011-ben az Évad operett színészének választották, majd a Közönség szavazati alapján a Budapesti Operettszínház „Csillag Díját” két alkalommal is, 2012-ben és 2014-ben Peller Károly kapta.

 

www.pellerkaroly.hu 

 

Kontakt

 

 

 

 

 
 
 
Copyright © Propeller Team 2014. Minden jog fenntartva.