Szinetár Dóra

musical, pop, retro, sanzon

 

Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő.

Dóra a Leövey Klára Ének-zene Tagozatos Általános Iskolában végezte tanulmányait. Ezután 1990-1995 között a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-színpadi tánc tagozatára járt. 1995-1996 között a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt, majd 2001-ig szabadúszó. 2001-ben lett a Budapesti Operettszínház tagja.

Dóra számos zenés színházi produkcióban is részt vett, többek között a híres előadásban, a Nyomorultakban, vagy az Óz, a csodák csodájában, a Légy jó mindhaláligban, a Rómeó és Júliában, a Koldusoperában, a Rebeccában, a West Side Story-ban, A sors bolondjaiban, az Olivérben, a Szépség és a szörnyetegben vagy a My Fair Lady-ben is. Jelenleg a József Attila Színház Cigánykerék című musicaljében látható és bár operettszínházi tagsága a 2011/2012-es évad után megszűnt, főszerepet játszik a nemrég bemutatott Én és a kisöcsém című operettben.

Pályája immár negyedszázada tart; első lemeze Dóra címmel 1990-ben jelent meg, a következő évben ezt követte a Mindenhol című album. Az elmúlt években főleg duett lemezeivel aratott sikert.

 

Kontakt

 
 
 
Copyright © Propeller Team 2014. Minden jog fenntartva.